livestream
Inschrijven
Het laatste VLM Nieuws verschijnt hier !!
Vanaf heden is er een reductie op de kostprijs van de vergunning :
nationale vergunning volwassene : van 235 naar 210 euro
nationale vergunning jeugdklasse : van 190 naar 165 euro
nationale vergunning oldtimers : van 190 naar 120 euro

HEROPSTART 2021
MAATREGELEN OM CORONAPROOF TE ORGANISEREN
 
* Er kan nergens vooraf op rennersparken plaatsen afgebakend worden;

* Op het rennerspark dienen de afstandsregels gerespecteerd te worden;

* Naast elkaar staan is SAMEN aankomen op de organisatie;

* Bij verplaatsingen van en naar de omloop en omgekeerd dient iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar zijn mondmasker te dragen. Bij zittend en in eigen bubbels dient dit niet.

* Zowel bij ingang van het terrein als aan de drankgelegenheden zullen handgels voorzien worden. Ook bij de sanitaire voorzieningen en medische hulpdienst zullen handwassers en handgel voorzien worden.

* De afstand van anderhalve meter dient gerespecteerd te worden rond de omloop. Indien deze niet gegarandeerd kan worden dient men zijn mondmasker te dragen;

* Horeca-maatregelen gelden voor dranken en voeding. Deze kunnen stilstaand en/of zittend genuttigd worden. Bij de eventuele plaatsing van een feesttent zal deze aan twee zijden geopend worden (ventilatie) en voorzien worden van in- en uitgang. Bij verplaatsingen in de feesttent dient een mondmasker gedragen te worden.

* De huldigingen zullen zoveel mogelijk gespreid voorzien worden en dit indien mogelijk outdoor.

* LAAT ONS ALLEN HET GEZOND VERSTAND GEBRUIKEN EN ZODOENDE GEEN AFBREUK DOEN AAN DE HEROPSTART VAN ONZE GELIEFDE HOBBY.
HELP ONS IN DE STRIJD TEGEN CORONA, EN SAMEN ZULLEN WE DEZE OVERWINNEN.
LAAT ONS SAMEN ER VOOR ZORGEN DAT WE 2022 EEN NORMAAL VERLOOP KENNEN

 
BELANGRIJKE BOODSCHAP AAN DE DEELNEMERS
 • Deel te nemen met in acht nemen van je eigen comfortzone.
   
 • Zorg dragen voor een goede conditionele voorbereiding.
   
 • Niet-geoefende kandidaat-deelnemers moeten de tijd nemen om zich rustig, op een verantwoorde wijze te kunnen voorbereiden.
   
 • Vermijd grote samenscholingen en tracht de deelnemers van de verschillende klasses ook daadwerkelijk apart te houden.
   
 • Het is in deze tijden niet de bedoeling om toptijden/topprestaties neer te zetten.
   
 • Bij de huldiging zal je steeds je mondmasker moeten dragen, en zelf op het podium je trofee opnemen.
   
 • Ook voor de deelnemers de boodschap om gezond verstand te laten primeren en hun achterban ook mee te nemen in de noodzaak om respect voor de maatregelen.
   

Voorinschrijvingen geopend
VLM Seizoen 2021. Alles wat u moet weten vooraf aan uw deelname.
We gaan van start met zowel het Belgisch als het Vlaams Kampioenschap en dit voor alle klassen. Zie het schema onderaan deze beschrijving. Laat ons samen wel de nodige maatregelen opvolgen die ons van bovenuit uitgedragen worden. Enkel zo en niet anders kan de toekomst van de motorcross en verdere organisaties gevrijwaard worden. Updates over de geldende corona maatregelen delen we telkens op onze website en facebookpagina.
Uw deelname en aanmelding enkel via het platform van Moto Inside:
Één van de Corona gerelateerde maatregelen is het voorinschrijven. Om deel te kunnen nemen dienen de rijders zich daarom verplicht via het Moto Inside aan te melden.
Ruim vooraf aan de wedstrijden openen we telkens de inschrijvingen zodat we de meest recente updates in de evenement-beschrijving kunnen toevoegen voor jullie.
Je vind de reeds geopende voorinschrijvingen voor de VLM wedstrijden via deze link:
Op de Moto Inside website of in de App maken de deelnemers eenmalig een account aan. Hiervoor heeft elke deelnemer een eigen e-mailadres nodig. Hierna gaan ze naar het gewenste evenement waar ze een klasse kunnen kiezen en een ticket kunnen ‘‘kopen’’. We zetten het ‘‘kopen’’ tussen aanhalingstekens omdat u voor uw inschrijving uiteraard niets betaald. De vooraanmelding is verplicht, maar wel gratis.
Let op, er kunnen maximaal 44 rijders starten per categorie dus kies de juiste klasse en schrijf maar 1x in. Vol is vol. Vul ook alle informatie juist in. De vooraanmelding sluit op 1 juli om 12.00uur.
Na uw ‘aankoop’ ziet u uw ticket terug onder het kopje ‘bestellingen’ in uw profiel. Indien u onverhoopt meerdere inschrijvingen doet worden deze verwijderd.
Indien u met een dagvergunning mee wil doen neemt u zowel een ticket voor de klasse, als daarna een ticket ‘dagvergunning’. U dient op de wedstrijddag de dagvergunning te verzilveren en te betalen vooraf aan uw training bij de wedstrijdleiding.
Tot slot zijn er ook transponders te huur. Een transponder reserveren kan ook door een ticket hiervoor te nemen. Ook de transponders liggen dan op naam klaar bij de wedstrijdleiding. Let op: er zijn niet oneindig veel transponders te huur.
Bij vragen over de App en uw aanmelding kunt u te allen tijden terecht bij het service-team van de stichting Moto Inside.
Telefoon: 0031-651858356 of e-mail: info@motoinside.app
 

Heropstart motorcross seizoen 2021 !!!!!

 
Na de uitspraken van het overlegcomité van dinsdag 11 mei 2021, zijn er voor de evenementen sector waaronder ook wij gesitueerd terug perspectieven geopend.
Vanaf juli (zie hieronder stap 2) zouden we mits bepaalde voorwaarden van pandemie, terug aan de slag kunnen gaan met voldoende publiek en catering uitbating.

Stap 2. Vanaf 1 juli 2021

Indien 6 op 10 volwassenen hun eerste vaccin hebben gehad, er een gunstige trend in hospitalisaties merkbaar is en met een richtdrempel van 500 COVID-bedden op intensieve zorg.
 • Telewerk is niet langer verplicht, maar blijft wel aanbevolen, net als regelmatig testen.
 • Geen beperkingen meer bij het winkelen.
 • Niet-professioneel sporten zonder beperkingen.
 • Evenementen (bvb. culturele voorstellingen, optredens of sportwedstrijden) kunnen doorgaan:
  • Binnen: tot 2.000 personen of 80% van de zaalcapaciteit (CIRM), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand van elkaar.
  • Buiten: tot 2.500 personen, met mondmasker en op veilige afstand van elkaar.
 • Jeugdactiviteiten en -kampen en verenigingsleven: tot 100 personen en met overnachting. Pre-testing ten zeerste aanbevolen.
 • Erediensten, huwelijken en begrafenissen tot 200 personen binnen of 400 personen buiten.
 • Feesten en recepties tot 100 personen binnen. Voor het overige volgen ze de regels van de horeca.Wat gaat dit betekenen voor organisator en rijders ?
We gaan de kalender heropstarten vanaf 1 juli 2021, zodat de eerste wedstrijd die van Tessenderlo zal worden op 3 en 4 juli.
De organisator gaat de nodige vergunningen moeten aanvragen/indienen bij de gemeente, en VLM/JMS gaat de vergunningen in orde maken bij de provincie en verzekeringsmakelaar. Ook gaan we samen, organisator en VLM/JMS de nodige voorzorgsmaatregelen voorzien omwille van de coronapandemie.

De rijders gaan vóór aanvang van de eerste wedstrijd hun vergunning 2021 moeten in orde maken. Omwille van de corona voortgang gaan we het seizoen beginnen met voorinschrijving
Deze voorinschrijving gaat gerealiseerd kunnen worden via de website www.vlmcross.be of via de app Moto Inside. Denk er aan, dat enkel via deze voorinschrijving mogelijkheid bestaat tot deelname aan de wedstrijden. Denk niet dat we deze voorinschrijving inbrengen om jullie te dwingen tot opname vergunning of dergelijke. We hebben dit nodig om niet voor verrassingen te staan bij aanvang van onze wedstrijden, en zodoende in chaos te moeten starten met aanvang overgebleven seizoen.
Vandaar dat ik jullie wil vragen om deze regels te respecteren, en zodoende ons de gelegenheid geeft om in alle orde en voldoening te starten met een nieuw en coronavrij gegeven.

De standaardregels voor iedereen zijn:
- Afstand houden op de rennersparken en rond de omloop;

- Van het ogenblik dat men zijn voertuig verlaat draagt éénieder ouder dan 12 jaar zijn mondmasker;

- Bij elke verplaatsingen draagt eenieder ouder dan 12 jaar zijn mondmasker;

- Specifieke regels voor gesloten rennerspark en piloten na aankomst van de reeksen worden opgenomen in een speciaal bijvoegsel van het pilotenreglement. Bij aankomst na de reeks zullen de piloten zonder stilstand aan de uitgang STAPVOETS naar hun locatie rijden.

- Desinfectiegelegenheden (handgel) zullen voorzien worden aan ingang, sanitair en drank- eetgelegenheden. Bij deze laatste zullen de horecamaatregelen van toepassing zijn.

LAAT ONS ALLEN SAMEN DE NODIGE INSPANNINGEN DOEN OM DE START VLEKKELOOS TE VOORZIEN. SAMEN STAAN WE STERK EN KUNNEN WE CORONA VERSLAAN.

ZORG ERVOOR DAT JE DEELNEEMT AAN HET VACCINATIEPROGRAMMA, WAARDOOR JE VOOR JEZELF EN JE MEDEMENS EEN BETERE BESCHERMING BIEDT.

Omwille van de aanhoudende problematiek van Corona, zullen de burelen enkel nog telefonisch bereikbaar zijn op het nummer 013/443043. Bij ingave van vraagstelling zal zo snel mogelijk antwoord gegeven worden.

Omwille de aanhoudende problematiek van CORONA zullen er ook geen wedstrijden georganiseerd worden in niet alleen april maar ook MEI. We houden voorlopig de mogelijkheid open voor opstart vanaf zomerperiode, maar ook hier zullen we moeten afwachten wat het verloop is van de pandemie.

Beste motorcross liefhebbers,
 
Naar aanleiding van recente gebeurtenissen binnen de corona pandemie en daarbij gepaard gaande versoepelingen, zijn wij bij de verschillende instanties zoals de overheid ons oor gaan te luister leggen om te horen wat mogelijk is.
Grootste vraag hierbij is “Wat is de te voorspellen termijn van opstart motorcross evenement ?”. Een antwoord hierop hebben we niet, maar een voorzichtige hint naar mogelijke opstart in mei was wel te horen.
 
Met deze mogelijkheid bedoelen we wel een doordachte opstart met heel wat beperkingen en maatregelen die misschien wel altijd zullen blijven bestaan.
Alles is natuurlijk afhankelijk van de cijfers binnen het corona gebeuren, en zoals we zien is er hier wel wat ups en downs op te merken.
Moest de evolutie van de pandemie in de goeie richting blijven lopen, dan moeten we natuurlijk zorgen dat we klaar zijn om het heroptreden zo kwalitatief en veilig mogelijk te laten gebeuren.

Laat ons allen de vingers gekruist houden, en daarmee terug in de flow te geraken van de motorcross wedstrijden.
 
voorzitter,
 
Eddy Houtmeyers
 

Ter herinnering :
Piloten kunnen hun nummer behouden als hun vergunning in orde gebracht is vóór 15 februari, of omwille van de problematiek van de pandemie kunnen de nummers gereserveerd worden en dit ook vóór 15 februari. Deze reservatie kan gebeuren op het VLM bureel via mail info@vlmcross.be of via telefoon 013/443043 op maandag van 10:00 uur tot 12:00 uur of donderdag van 19:00 uur tot 21:00 uur. Na 15 februari worden alle nummers vrijgegeven van de piloten die niet in orde zijn.

VELE VRAGEN OMTRENT NIEUWE OPSTART 2021
De vele vragen omtrent nieuwe opstart van onze motorcross-treffens en de noodzaak voor de rijders om zich voor te bereiden, blijven grote vraagtekens. Ook wij hebben hiervoor geen pasklaar antwoord, maar we moeten niet bij de pakken blijven zitten.

Niks doen is ook fout, we moeten klaar zijn om een eventuele opstart te voorzien. Wanneer deze zal zijn, is nog niet duidelijk en kan tot op heden ook niet met zekerheid vastgelegd worden.
Wel kunnen we merken dat er vooruitgang is met de planning van de vaccinatie-campagnes, en met dat voor ogen zullen wij al starten met de nodige voorbereidingen.
Samen met de lokale autoriteiten en de overheid gaan we de nodige protocols hanteren, die dan zonder vertraging gebruikt kunnen worden en het startsein mogelijk maken.

Wij zullen er voor zorgen dat we de handdoek terug kunnen opnemen als het moment daar is. We gaan er SAMEN voor zorgen dat we klaar zijn als het STARTSEIN gegeven zal worden.

Laat ons in alle geval de hoop behouden op nieuwe start in 2021, en dit op basis van gezondheids-betrouwbare resultaten. We weten allemaal wat COVID teweeg brengt of teweeg gebracht heeft. Laat ons SAMEN deze bedreiging voorgoed de kop indrukken, en dan kunnen we de motoren terug laten ronken. waardoor onze vele motorcross-liefhebbers terug aan hun trekken kunnen komen.

HOOP DOET LEVEN, SAMEN KUNNEN WE DIT AAN     

Vergunningen 2021
Voor de rijders aangesloten bij VLM/JMS zal er een NATIONALE VERGUNNING voorzien worden.  Deze vergunning zal gelden voor deelname aan regionale wedstrijden, aan het Belgische en/of Vlaamse kampioenschap en overige wedstrijden ingeschreven op de VLM/JMS motorcross kalender. Verder kunnen er afvaardigingen aangevraagd worden voor buitenlandse officieel erkende amateurwedstrijden.

Verzekeringen Alle nationale vergunninghouders zijn individueel verzekerd (persoonlijke ongevallenverzekering) :•voor hun deelname aan alle VLM/JMS en erkende BMB wedstrijden in België en erkende wedstrijden in het buitenland •voor hun deelname aan vrije trainingen in België en in het buitenland •voor hun deelname aan regionale wedstrijden / wedstrijden van het Vlaams kampioenschap van Motorsport Vlaanderen• Regionale en nationale vergunninghouders zijn individueel verzekerd voor wedstrijden in België waarvoor de vergunningen geldig zijn. Zij zijn ook individueel verzekerd tijdens trainingen, zowel in België als in het buitenland, maar zonder dekking voor repatriëring. Een optie voor deze repatriëring in het buitenland kan worden onderschreven geldig tijdens trainingen op permanente circuits in het buitenland.

Vergunningsaanvraag EVEN VERDUIDELIJKEN
De BMB, Motorsport Vlaanderen en FMWB hebben, in samenwerking met de firma Magelan Software, een digitale toepassing voor het indienen van je vergunningsaanvraag ontwikkeld.
Voor deze toepassing bestaat er een soort van digitale gedachtengang (online ingave) voor de vergunninghouder die hij dient te voldoen. Voor de vergunning 2021 zal deze ingave uitgevoerd worden door VLM zelf, en moeten jullie geen aandacht schenken aan deze online ingave. Enkel de papieren vergunningsaanvraag dient wel bij VLM/JMS toe te komen, de verdere ingave in het software systeem zal verzorgd worden door VLM/JMS.
Wel gaan jullie allen vanuit dit software-systeem een automatische berichtgeving ontvangen, waarbij soms wel aangegeven zal worden dat jullie nog documenten en dergelijke moeten aanleveren. Deze berichtgeving mogen jullie negeren, en indien er nog verdere documenten nodig zijn zal er contact opgenomen worden door ons om aanvulling.

Ook zal er door de ingave in dit software systeem, een automatische toewijzing gebeuren naar jullie rijnummer. Omwille van reeds bestaande nummers in dit systeem, kan het zijn dat jou nummer reeds bezet is en waardoor jij een ander nummer toegewezen krijgt. Geen paniek, wij zullen zorgen voor een oplossing in het overgangsseizoen 2021 waarbij je jou normale nummer kunt behouden. Gaandeweg zullen we in 2021 overleg plegen om een definitieve oplossing te verkrijgen voor de toekomst.

BESLUIT :
 • Vergunningsaanvraag aanmaken zoals voorheen, op papier
 • Berichtgeving vanuit software FMB-BMB (Magelan) negeren
 • Mogelijke problematiek nummering zal aangepakt worden door VLM/JMS