livestream
Inschrijven

Volgende Wedstrijden

Vergunning te vinden onder INFO


Laatste Nieuws

Overlijden Louis Vanhaeren

Vergunning 2024

Aangezien VLM/JMS volgend jaar niet meer aangesloten is bij VMBB, moeten de piloten hun vergunning alleen aanvragen bij VLM/JMS en niet in magelan van BMB.

RECHTZETTING - RESULTATEN TEAMTROPHY 2023 BREE

RECHTZETTING RESULTATEN TEAMTROPHY 2023
Naar aanleiding van een miscommunicatie is er een fout ontstaan in de berekening van het eindtotaal van de TEAMTROPHY.
Herberekening brengt ons enkel bij de klasse der BELOFTEN-JUNIORS tot een andere klassering. In deze klasse komt het TEAM HA-HA met rijders Manno Hansen, Joe Vandereyt en Bjorn Vanlangenaker uit op de derde plaats en niet de vijfde plaats. Met deze de publicatie van de correcte stand van zaken en waarvoor onze excuses. Rectificatie en persoonlijke boodschap zal overgebracht worden naar het desbetreffende team.

UPDATE OPEN BRIEF !!!

UPDATE open brief
De communicatie van het verloop van verzorging dat hier ter sprake komt, is niet bedoeld als alleenstaand geval. Ook mogen we hier niet naar één enkel individu en plaats verwijzen, maar is het de bedoeling dat het een algemeen karakter kan brengen.

Het respect en waardering voor diensten zoals hier de verzorgingsdienst is een noodzakelijke en normale zaak. Toch moeten we in deze tijden meer en meer dit respect ver gaan zoeken, en moet er meermaals opgemerkt worden dat er verbale agressie en bedreigingen ontstaan tussen slachtoffers en omringenden en mensen van de verzorgingsdienst.

De mensen die deze taken uitvoeren blijven ook niet ongevoelig voor deze uitingen, en maakt het daardoor soms voor hen onmogelijk nog verder te doen. Gevolg is dan dat er te weinig mensen zijn die deze taken nog willen uitvoeren.

We moeten allemaal bewust zijn van het feit dat deze mensen hun taak uitvoeren zoals nodig is voor de verzorgingsdienst. Iedereen, en dan bedoel ik rijder, familieleden, publiek en alle motorsportliefhebbers moeten beseffen dat men waardering moet brengen voor het nodige werk van verzorging.
Zonder deze mensen is er GEEN MOTORCROSS, en is er geen verderzetting van de wedstrijden en moeten we noodgedwongen de wedstrijden annuleren.

Nogmaals, het gaat hier niet over één individu of één plaats. Het gaat hier over een algemeen karakter dat de nodige aandacht vereist. Maak de open communicatie niet tot verwijten naar een individu of plaats. Maar laat ons samen de schouders er onder zetten, en laat onze positieve ingesteldheid werken om dergelijke ontevredenheid met een degelijke communicatie op te lossen.

We herhalen dat de TOEKOMST van de MOTORCROSS ter discussie staat en dat is iets wat we ten alle tijde MOETEN vermijden.

De MOTORCROSS heeft het in deze tijden al moeilijk genoeg met aanmaken van organisaties, laat ons aub het nog niet verder verdringen.

VLM bestuur

BELANGRIJK BERICHT !!! RESPECT & TOEKOMST MOTORSPORT

Beste Motocross liefhebber, sympathisant, supporter,

Ik schrijf deze open brief naar aanleiding van alweer een incident op de cross, vorige zondag 17/09/2023, van verbale/fysieke agressie naar hulpverleners.

In de jaren die ik nu al de eer heb gehad met het Motorescue Team van May samen te werken kan ik één ding met zekerheid zeggen: dit is de beste eerste hulp dienst die de motocross zich kan wensen. Efficiëntie, adequate uitrusting, ervaren vrijwilligers, …. Die week na week steeds weer beschikbaar zijn om elk evenement vlekkeloos te laten verlopen. Een team dat op de internationale wedstrijden keer op keer geloofd wordt door de internationale bond (FIM) voor zijn professionaliteit.

Bij een ongeval is angst en paniek voor de gekwetste en zijn nabije omgeving een normale reactie.
Echter moet dan het vertrouwen op de professionele aanpak van de hulpdiensten primeren, zodat zij in alle rust en de beste omstandigheden de gekwetsten kunnen helpen. Paniek en chaos leidt vaak tot overhaaste beslissingen en mogelijke fouten. Daarnaast brengt het de piloten en de hulpverleners zelf in gevaar.

Daarom nogmaals een oproep om de hulpverleners te waarderen voor hun werk, hen dit werk te laten doen zonder hen te storen (hoe dicht je ook bij het slachtoffer staat) en te vertrouwen op hun professionele aanpak. Er is in België geen beter team aanwezig dan het Motorescue Team, doch begint het moeilijker en moeilijker te worden deze vrijwilligers te houden bij de steeds moeilijkere omstandigheden. Dit zijn mensen die door de week reeds vaak als hulpverlener werken en die zeker niet elk weekend gaan komen om met verbale of fysieke agressie behandeld te worden.

Daarnaast een oproep aan de bond om ook na te denken over manieren om de mensen te responsabiliseren, die enkelingen die het voor de velen verzuren, en hen hiervoor ook verantwoordelijk te stellen. Van een waarschuwing tot een schorsing, er zijn vele methoden waarop men dit kan aanbrengen. Maar misschien is dit de enige manier om een nieuwe denkwijze en nieuwe reflexen te creëren, die de sport voor iedereen veiliger en aangenamer maken.

Het moet wel gezegd dat er al velen zijn die het Motorescue Team waarderen, en die al dan niet in het verleden zelf al geholpen zijn en weten van deze goede aanpak. Voor hen ben ik dankbaar, en ik hoop dat anderen geïnspireerd worden om dezelfde steun te uiten. Zoals het Motorescue Team verdient. Zodat de motorsport nog vele jaren in goede omstandigheden kan doorgaan.
 
Met vriendelijke groeten
 
Dr. Simon Van Roy
FIM official/ CMO

Nieuwste fotoalbums

 • Pulderbos
  Pulderbos
  25/07/2021
 • Rijkevorsel
  Rijkevorsel
  08/08/2021
 • Balen
  Balen
  15/08/2021
 • Retie
  Retie
  11/07/2021