livestream
Inschrijven

Laatste Nieuws

HEROPSTART CROSS SEIZOEN

Heropstart motorcross seizoen 2021 !!!!!

 
Na de uitspraken van het overlegcomité van dinsdag 11 mei 2021, zijn er voor de evenementen sector waaronder ook wij gesitueerd terug perspectieven geopend.
Vanaf juli (zie hieronder stap 2) zouden we mits bepaalde voorwaarden van pandemie, terug aan de slag kunnen gaan met voldoende publiek en catering uitbating.

Stap 2. Vanaf 1 juli 2021

Indien 6 op 10 volwassenen hun eerste vaccin hebben gehad, er een gunstige trend in hospitalisaties merkbaar is en met een richtdrempel van 500 COVID-bedden op intensieve zorg.
 • Telewerk is niet langer verplicht, maar blijft wel aanbevolen, net als regelmatig testen.
 • Geen beperkingen meer bij het winkelen.
 • Niet-professioneel sporten zonder beperkingen.
 • Evenementen (bvb. culturele voorstellingen, optredens of sportwedstrijden) kunnen doorgaan:
  • Binnen: tot 2.000 personen of 80% van de zaalcapaciteit (CIRM), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand van elkaar.
  • Buiten: tot 2.500 personen, met mondmasker en op veilige afstand van elkaar.
 • Jeugdactiviteiten en -kampen en verenigingsleven: tot 100 personen en met overnachting. Pre-testing ten zeerste aanbevolen.
 • Erediensten, huwelijken en begrafenissen tot 200 personen binnen of 400 personen buiten.
 • Feesten en recepties tot 100 personen binnen. Voor het overige volgen ze de regels van de horeca.Wat gaat dit betekenen voor organisator en rijders ?
We gaan de kalender heropstarten vanaf 1 juli 2021, zodat de eerste wedstrijd die van Tessenderlo zal worden op 3 en 4 juli.
De organisator gaat de nodige vergunningen moeten aanvragen/indienen bij de gemeente, en VLM/JMS gaat de vergunningen in orde maken bij de provincie en verzekeringsmakelaar. Ook gaan we samen, organisator en VLM/JMS de nodige voorzorgsmaatregelen voorzien omwille van de coronapandemie.

De rijders gaan vóór aanvang van de eerste wedstrijd hun vergunning 2021 moeten in orde maken. Omwille van de corona voortgang gaan we het seizoen beginnen met voorinschrijving
Deze voorinschrijving gaat gerealiseerd kunnen worden via de website www.vlmcross.be of via de app Moto Inside. Denk er aan, dat enkel via deze voorinschrijving mogelijkheid bestaat tot deelname aan de wedstrijden. Denk niet dat we deze voorinschrijving inbrengen om jullie te dwingen tot opname vergunning of dergelijke. We hebben dit nodig om niet voor verrassingen te staan bij aanvang van onze wedstrijden, en zodoende in chaos te moeten starten met aanvang overgebleven seizoen.
Vandaar dat ik jullie wil vragen om deze regels te respecteren, en zodoende ons de gelegenheid geeft om in alle orde en voldoening te starten met een nieuw en coronavrij gegeven.

LAAT ONS ALLEN SAMEN DE NODIGE INSPANNINGEN DOEN OM DE START VLEKKELOOS TE VOORZIEN. SAMEN STAAN WE STERK EN KUNNEN WE CORONA VERSLAAN.

ZORG ERVOOR DAT JE DEELNEEMT AAN HET VACCINATIEPROGRAMMA, WAARDOOR JE VOOR JEZELF EN JE MEDEMENS EEN BETERE BESCHERMING BIEDT.

OPENING BUREEL

Omwille van de aanhoudende problematiek van Corona, zullen de burelen enkel nog telefonisch bereikbaar zijn op het nummer 013/443043. Bij ingave van vraagstelling zal zo snel mogelijk antwoord gegeven worden.

ANNULATIE APRIL & MEI (zie update kalender)

Omwille de aanhoudende problematiek van CORONA zullen er ook geen wedstrijden georganiseerd worden in niet alleen april maar ook MEI. We houden voorlopig de mogelijkheid open voor opstart vanaf zomerperiode, maar ook hier zullen we moeten afwachten wat het verloop is van de pandemie.

Vooruitzichten/hoop heropstart

Beste motorcross liefhebbers,
 
Naar aanleiding van recente gebeurtenissen binnen de corona pandemie en daarbij gepaard gaande versoepelingen, zijn wij bij de verschillende instanties zoals de overheid ons oor gaan te luister leggen om te horen wat mogelijk is.
Grootste vraag hierbij is “Wat is de te voorspellen termijn van opstart motorcross evenement ?”. Een antwoord hierop hebben we niet, maar een voorzichtige hint naar mogelijke opstart in mei was wel te horen.
 
Met deze mogelijkheid bedoelen we wel een doordachte opstart met heel wat beperkingen en maatregelen die misschien wel altijd zullen blijven bestaan.
Alles is natuurlijk afhankelijk van de cijfers binnen het corona gebeuren, en zoals we zien is er hier wel wat ups en downs op te merken.
Moest de evolutie van de pandemie in de goeie richting blijven lopen, dan moeten we natuurlijk zorgen dat we klaar zijn om het heroptreden zo kwalitatief en veilig mogelijk te laten gebeuren.

Laat ons allen de vingers gekruist houden, en daarmee terug in de flow te geraken van de motorcross wedstrijden.
 
voorzitter,
 
Eddy Houtmeyers
 

Behouden van nummer

Ter herinnering :
Piloten kunnen hun nummer behouden als hun vergunning in orde gebracht is vóór 15 februari, of omwille van de problematiek van de pandemie kunnen de nummers gereserveerd worden en dit ook vóór 15 februari. Deze reservatie kan gebeuren op het VLM bureel via mail info@vlmcross.be of via telefoon 013/443043 op maandag van 10:00 uur tot 12:00 uur of donderdag van 19:00 uur tot 21:00 uur. Na 15 februari worden alle nummers vrijgegeven van de piloten die niet in orde zijn.

Nieuwste fotoalbums

 • Tongerlo
  Tongerlo
  15/03/2020
 • Lummen
  Lummen
  22/03/2020
 • Arendonk
  Arendonk
  29/03/2020
 • Lille
  Lille
  05/04/2020