livestream
Inschrijven

Transponders

Vanaf het VLM seizoen 2010 is er beslist gebruik te maken van een systeem van transponders. De persoonlijke transponder moet beschouwd worden als een vast onderdeel van de uitrusting van een renner.

Gebruik : verplicht voor VLM vergunninghouders
. De VLM vergunninghouder is verplicht zijn transponder aan te schaffen bij MYLAPS Nederland, waar hij een soort van leasing transponder kan aanschaffen. Inbegrepen in dit “transponder-pack” is buiten de transponder, een vaste steun, een individuele lader 220 Volt AC, een individuele lader 12 Volt voor in de wagen met plug voor de sigarettenaansteker.
 De transponder zal geïdentificeerd worden via een specifieke code die in het resultaten-systeem van VLM zal ingebracht worden. 
De vergunninghouder is verantwoordelijk voor zijn transponder en het goede gebruik hiervan. Wanneer een vergunninghouder zich bij de technische controle begeeft met een slecht werkende transponder (vb. niet opgeladen), dan zal deze ter plaatse één moeten huren.

 
Piloten komende van een federatie waar reeds transponders(van MYLAPS) in gebruik waren en die niet meer dan 2 jaar oud zijn kunnen deze bij onze federatie gebruiken, hier kunnen zij dan geactiveerd en geregistreerd worden.Huur : 
De piloot huurt zijn transponder tijdens elke wedstrijd aan de prijs van 15 €.
De piloot die een transponder huurt is zelf verantwoordelijk voor zijn transponder en het goede gebruik hiervan.

Ondanks het gebruik van de transponders dienen de nummerborden te voldoen aan het reglement. Onderlinge verkoop,verhuur of meervoudig gebruik tussen renners is niet toegestaan. Laadsinstructies

Sluit de adapter op het laadstation aan, plaats de transponder in het laadstation en sluit de adapter op de netspanning aan. Tijdens het laden zal de transponder LED rood knipperen. Een constant groene LED geeft aan dat de transponder vol geladen is, na een minimum van 16 uur laden.Advies

Laad de transponder tenminste 1x per 3 maanden volledig.Wij adviseren om de transponder niet langer dan 24 uur in een aangesloten lader te laten zitten. Bij onjuist laden vervalt uw garantie.
Gebruik
Een volledig geladen transponder heeft een gebruik van minimaal 4 dagen. Het aantal keer dat de groen LED knippert is het minimum aantal dagen voordat de batterij leeg is. Wanneer de LED rood knippert, zal de transponder korter dan 24 uur werken. Een constant rode LED betekent dat de transponder op ieder moment kan stoppen met werken.
 
De slaapmodus is ontworpen om het signaal van de transponder uit te kunnen zetten en de batterij gedurende de ontlaadcyclus te sparen. Omdat de transponder in de slaapmodus geen signaal uitzendt, is de transponder uitermate geschikt om getransporteerd te worden per vliegtuig zonder de regels te overtreden.
 
Wanneer een werkende/geladen transponder in een niet aangesloten lader wordt geplaatst, wordt de transponder in de slaapmodus gezet. Wanneer u de transponder weer uit de lader haalt, hervat deze zijn normale werking.
In de slaapmodus zal de transponder 3 keer langer werken gedurende 1 laad- en ontlaadcyclus.
 
WAARSCHUWING
Een losgeraakte transponder kan zeer gevaarlijk zijn. Druk de bevestigingsclip zover mogelijk door zodat de transponder goed vast zit. Gebruik eventueel extra tie-wraps (colson-bandjes) tijdens endurances races. Zorg ervoor dat er GEEN metaal of carbon tussen de transponder en de baan zit. De maximale gebruikstemperatuur mag in geen geval 50°C overschrijden.
 
Hoe zie ik mijn persoonlijke resultaten en rondetijden ?
1) Ga naar www.mylaps.com of ga naar de link op VLM-website (www.vlmcross.be)
2) Klik op ‘registreer als racer’ en maak een login aan
3) Vul uw persoonlijke transpondernummer in
4) Na het aanmaken van een login, kunt u na iedere wedstrijd uw persoonlijke resultaten bekijken.
 
Mylaps.com
support@mylaps.com