livestream

Laatste Nieuws

KORTESSEM 18&19 augustus GEANNULEERD

Geplande wedstrijd van Kortessem 18 & 19 augustus 2018 gaat niet doorgaan.

Overlijden Marcel Discart

In Memoriam: Marcel Discart, Europees kampioen zijspancross.

In de nacht van 24 op 25 juli is Marcel Discart overleden in het Imelda ziekenhuis van Bonheiden.
Marcel werd vorige maand 69 jaar. Afgelopen week was hij bezig om het zijspan van zijn boezemvriend Jef Van Loo klaar te maken, om nog eens een wedstrijd te rijden. Helaas, het was de laatste keer dat hij zich voor zijn passie, de zijspancross, kon uitleven. Marcel werd getroffen door een beroerte. Ondanks de snelle en beste medische zorgen kon hij zijn laatste wedstrijd niet winnen…….

Marcel Discart begon in 1966 te crossen bij de toenmalige NBB, de Nationale Brommersbond. Hij debuteerde er op een Itom, een Italiaans fabricaat. De jonge Discart werd kampioen van Antwerpen. De NBB evolueerde, ging met motoren rijden en werd omgedoopt in BVM. Marcel stapte ook over op een 125 cc. Twee keer greep hij naast de IMBA-titel maar hij werd wel Belgisch kampioen BVM.
Na deze flinke solocarrière kwam Discart in 1977 terecht bij zijn passie: zijspanmotorcross. Met onder andere Robert Wouters, Paul Beuckeleers, Gilbert Devoldere en Jozef ‘Jokke’ Saliën reed hij een indrukwekkend palmares bijeen: 3 x IMBA-kampioen, 2 x FAM-kampioen en een keer  BLM-kampioen.
Marcel was beroepshalve gemeentewerkman, maar hij baatte eveneens een motor- en onderdelenhandel uit aan de Varkensmarkt in Ramsel. Daarnaast hielp hij ook mee bij de uitbouw van het cateringbedrijf van Frans ‘Sooi’ Bevers.
Nadat hij de zijspancross liet voor wat het was, bleek de link met de ‘karren’ toch onlosmakelijk. Marcel Discart zou nog drie ‘echte’ Dakars rijden. Eentje met Jokke Saliën, dat eindigde toen het tweede motorblok de geest gaf. Vervolgens ging het richting Dakar met Lieven Van Den Heuvel. Die Dakar werd uitgereden, ondanks het feit dat Marcel zes dagen voor het einde zijn enkel op drie plaatsen brak. Hij weigerde op te geven en het duo finishte op het Senegalese strand, weliswaar buiten klassement. Een derde Dakar werd gereden met Philemon Paredaens.
Sinds geruime tijd staat Marcel Discart ook in het Guinnes Book Of Records. Zowel het duurrecord op een crosscircuit (Rooiveld Westerlo - Paredaens) als op de weg (Westmeerbeek – Devoldere) staan op zijn naam. Zoon Tom Discart reed ook een paar mooie seizoenen bij BLM, en legt zich momenteel toe op het restaureren van….. Itoms!
Over het herdenken van Marcel Discart binnen de kringen van VLM zullen we nog nader berichten nadat de familie zich hierover heeft beraden.
VLM/JMS (ex.BLM) betoont aan de familie haar medeleven voor een groot sportman en een vriendelijke mens.

 
Om iedereen de kans te geven om persoonlijk afscheid te nemen is er op dinsdag 31 juli 2018 tussen 19.00 en 19.30 uur gelegenheid tot groeten.
Adres: Funerarium Van Hove, Grote Markt 42, 2260 Westerlo. Voor de laatste ‘reeks’ van Marcel koos de familie om dit in besloten kring te doen.

Wijziging Openingsuren Bureel op maandag

Voortaan zal het bureel geopend zijn op MAANDAG van 10:00 uur tot 12:00 uur, op donderdag blijft het ongewijzigd van 19:00 uur tot 21:00 uur.

RESULTATEN ENQUETE JUNIORS NATIONALEN

UITSLAG ENQUETE JUNIORS – NATIONALEN 250/500
 
KEUZEMOGELIJKHEDEN
1. TEVREDEN MET HUIDIGE PROGRAMMATIE
JUNIORS/NATIONALEN 250 & JUNIORS/NATIONALEN 500

2. NIEUWE PROGRAMMATIE
JUNIORS/NATIONALEN 250 BLIJFT BESTAAN
JUNIORS 500 EN NATIONALEN 500 APART
MASTERS TOEGEVOEGD AAN DE NATIONALEN 500

3. PROGRAMMATIE VAN VERLEDEN JAAR
JUNIORS OPEN EN NATIONALEN OPEN

Resultaten :
                                                     1                          2                       3
JUNIORS 250 :                               4                          0                       6
JUNIORS 500 :                               9                         11                      5
NATIONALEN 250 :                         6                          2                      2
NATIONALEN 500 :                        10                         5                      2
Algemeen totaal :                           29                        18                    16
 
De meeste voorkeur blijft toch bestaan voor de huidige programmatie keuzemogelijkheid 1, met  besluit voor BEHOUD van HUIDIGE PROGRAMMATIE.
                                JUNIORS/NATIONALEN 250 & JUNIORS/NATIONALEN 500

AANWEZIGHEID HULDIGING

De rijders die niet aanwezig zijn op de huldiging zonder voorafgaande verwittiging, zullen gesanctioneerd worden door inhouding van de onkostenvergoeding. Deze zal op zijn beurt gebruikt worden als vergoeding voor de organisator zijn onkosten voor de trofeeën.

Nieuwste fotoalbums

 • Opglabbeek
  Opglabbeek
  26/08/2018
 • Kampenhout
  Kampenhout
  02/09/2018
 • Houtvenne
  Houtvenne
  09/09/2018
 • Broechem
  Broechem
  16/09/2018
www.vlmcross.be